
Ráno a večer, někdy i v poledne, pečou v rozžhaveném písku smíšeném s rozžhavenými uhlíky tradiční nomádskou chlebovou placku z nekvašeného těsta. Do těsta se přidává pouze hladká pšeničná mouka, voda a sůl, ale musí být dobře prohnětené. Nomádi si za tímto účelem sebou vozí velkou plechovou mísu, ve které těsto hnětou a na bílém ubrusu z něho pak tvoří placky, které vkládají přímo do písku rozžhaveného uhlíky. Ubrus pokládají na obrácenou vydělanou ovčí kůži, aby se do těsta nedostal písek. Žhavý písek s popelem se již na těstě nezachycuje. Dřeva ze suchých zakrslých stromů a křovin je na poušti dostatek a nomádi dobře vědí, kde se nacházejí.
Snídaně
Čerstvě upečená chlebová placka, máslo, tavený sýr, zavařenina, případně
další sladké balené pečivo, čaj, mléko a káva.
Oběd
Buď jedno vařené jídlo, nebo salát z míchané čerstvé zeleniny a konzervovaným
tuňákem, ochucený citrónem a olivovým olejem a chlebová placka. Po hlavním jídle následuje pomeranč či datle a oběd je zakončen zeleným čajem
s mátou.
Večeře
Sestává se vždy z polévky, hlavního chodu, pomeranče či datlí a je zakončena zeleným čajem s mátou. Podávají se tradiční tuniská jídla: polévky s rajčatovým protlakem a drobnými těstovinami či krupkami, kuskus, rýže, těstoviny, luštěninové
či zeleninové omáčky. Pokud je k tomu příležitost, koupíme společně od pastevců na poušti kůzle či jehně, jehož maso
po zbytek výpravy přidáváme do pokrmů.